PERSBERICHT (press release) 8 oktober 2018

Twan van Gendt makes the switch to Team Oegema TVE
Professional BMX racer Twan van Gendt (26) makes the switch from the national team to Team Oegema TVE. Within Team
Oegema TVE he will work together with former elite rider and BMX coach Martijn Jaspers (31). Jaspers achieved impressive results this year with his individualized and personal approach. The cooperation is entered into for 3 years, with the important goal being the Tokyo Olympic Games in 2020.

Twan van Gendt maakt overstap naar Team Oegema TVE

Van Gendt gelooft in de geïndividualiseerde en persoonlijke aanpak van Oegema TVE

 

PAPENDAL 9 oktober 2018 - Professioneel BMX-racer Twan van Gendt (26) maakt de overstap van het nationale team naar Team Oegema TVE. Binnen Team Oegema TVE gaat hij samenwerken met voormalig elite-rijder en BMX-coach Martijn Jaspers (31). Jaspers behaalde dit jaar aansprekende resultaten met zijn geïndividualiseerde en persoonlijke aanpak. De samenwerking wordt aangegaan voor 3 jaar, met als belangrijk doel de Olympische Spelen van Tokyo in 2020.

 

Van Gendt traint sinds 2010 op sportcentrum Papendal in de nationale selectie (KNWU) onder leiding van Bas de Bever. Twee Olympische deelnames (finale London 2012, halve finale Rio 2016), het Europees- en Nederlands kampioenschap zijn o.a. het bewijs van deze goede samenwerking. Zoals ook een consistente top 5 notering in de Worldcup-ranking afgelopen jaren en een 5e plek in de ranking van 2018. Resultaten, analyses en metingen tonen aan dat er meer mogelijk zou moeten zijn.

 

“Ik ben er van overtuigd dat deze overstap voor mij het verschil gaat maken om meer op het mondiale podium te staan”, zegt Twan van Gendt. “Ik heb altijd met veel plezier bij de KNWU gereden en ik ben bondscoach Bas de Bever ook dankbaar voor de afgelopen jaren. Maar geen mens en sporter is gelijk en ik geloof dat de persoonsgerichte werkwijze van Martijn Jaspers mij verder gaat brengen richting Tokyo 2020.”

 

Team Oegema TVE is sinds 2015 het eerste en enige commerciële BMX team in Nederland dat naast de nationale selectie actief is. Het staat onder de sportieve leiding van Martijn Jaspers. Martijn Jaspers heeft in 2018 aangetoond met o.a. Laura Smulders, (wereld, Europees en Nederlands kampioen) haar zus Merel (vice-wereldkampioen) en Joris Harmsen (4e WK) dat zijn persoonsgerichte en geïndividualiseerde aanpak tot resultaten leidt. Twan en Martijn waren als rijders teamgenoten in 2014 en kijken met vertrouwen uit naar de sportieve samenwerking!

03-10-18-2331.jpg